Akcija!

Potovanje skozi Jungov Mysterium III

Original price was: 44,00€.Current price is: 22,00€.

Najnižja cena knjige v zadnjih 30 dneh je bila 22,00 €.

Šifra: pjm-3 Kategorija:

Opis

Predloženo delo je zanimiv prikaz tematike, ki je zajeta v Jungovem opusu, natančneje v zbranem delu št. XIV. Napisano je namreč v dialoški obliki, kot diskurz predavatelja in skupine študentov. S tem pristopom je avtor skušal oblikovati svoje poglede in komentarje k navedeni jungovski tematiki, vendar je to tematiko predstavil skozi pristop sodobne psihološke astrologije in tudi v povezavi z drugimi možnostmi sodobnega psihoanalitskega pristopa.

Tako je nastalo delo, ki vsebinsko močno presega naslovno tematiko, saj reflektira praktično vso problematiko psihološke astrologije, resda v obliki komentarjev in dialoškega soočanja mnenj. V tem pogledu malce spominja na delo Nastajanje psihologije, ki ga je pred časom napisal Vid Pečjak.

Podobno kot pri nekaterih drugih novejših delih Matjaža Regovca, je tudi pri predloženi knjigi močno v ospredju (psiho)analitično obravnavanje in razčlenjevanje simbolike, ki se pojavlja v kontekstu zajete tematike. Prav v analizi ezoterične simbolike, ki se pojavlja v hermetistični tradiciji in je predmet obravnavanja tudi v sodobni psihološki astrologiji, lahko vidimo posebno zanimiv in kreativen prispevek avtorja.

– Prof. dr. Janek Musek, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Celotna zbirka Potovanje skozi Jungov Mysterium obsega 10 knjig, indeks celote in pregled slik, skupaj 12 knjig. Vsaka knjiga je zapis desetih srečanj alkimijske skupine znotraj posameznega leta, skupina se je srečevala 10 let, v skupini so člani prebirali, komentirali in podoživljali vsebino Jungovega dela Mysterium Coniunctionis (Številka 14 Zbrana dela C. G. Junga).

 1. Potovanje skozi Jungov Mysterium I
 2. Potovanje skozi Jungov Mysterium II
 3. Potovanje skozi Jungov Mysterium III
 4. Potovanje skozi Jungov Mysterium IV – alkimijska alegorija, dinamika lune, simbolika soli
 5. Potovanje skozi Jungov Mysterium V – Rdeče morje, četvero smeri, vzpon in sestop
 6. Potovanje skozi Jungov Mysterium VI – kralj in kraljica, kraljeva preobrazba
 7. Potovanje skozi Jungov Mysterium VII – kantilena, kraljeva preobrazba (nadaljevanje)
 8. Potovanje skozi Jungov Mysterium VIII – Adam in Eva
 9. Potovanje skozi Jungov Mysterium IX – coniunctio I
 10. Potovanje skozi Jungov Mysterium X – coniunctio II
 11. Potovanje skozi Jungov Mysterium XI – indeks celote
 12. Potovanje skozi Jungov Myterium XII – pregled slik