Akcija!

Pluton, psihodinamika sence in kompleksov

Original price was: 21,00€.Current price is: 17,85€.

Najnižja cena knjige v zadnjih 30 dneh je bila 16,80 €.

Šifra: pa005 Kategorija:

Opis

Astrološki Pluton opisuje temeljno dinamiko nezavednega. Le ta skrito vpliva na nas, prepoznamo pa jo po globini in preobrazbi. Plutonske teme so nevidne, podobno kot je bil v mitologiji neviden Had. Dokler se ne pričnemo ukvarjati s seboj oziroma ne pričnemo delati na sebi in se v resnici soočati z notranjim procesom, nam morda uspeva, da Plutona projiciramo na okolico. Vendar Had pomeni tudi skrito bogastvo.
S Plutonom sta tudi neposredno povezani področji sence in kompleksov. Senca je bila že znana v mitologiji in pravljicah kot dinamika zla. Kot psihološki pojav so ga avtorji tudi s pridom izkoriščali v literaturi in avtor se je v tej knjigi poglobil v dinamiko Gospodarja prstanov ter ljudske pripovedke Zlate ptice, da bi čim nazorneje prikazal delovanje sence ter možne poti psihološkega razvoja pri srečanju z njo.

Kompleksi so tako očitni, da smo jih pričeli množično uporabljati že v vsakodnevnem pogovoru. Na zavestni ravni smo sicer prepričani, da je naš občutek samega sebe edini tisti, ki je naš najpomembnejši notranji center in prav gotovo je pomembno, da v svoji osebnosti lahko začutimo sebe in da iz tega tudi izhajamo. Vendar je v nas tudi kakšno bolj kompleksno jedro, čigar delovanje doživimo samo občasno in ki nas lahko izda. Vendar, če se delovanja kompleksov zavemo, jih lahko s pospeškom uporabimo za osebnostni in duhovni razvoj.

Poglavja v knjigi so nastala na podlagi tonskih zapisov seminarjev, obsegajo:

  • Globinsko obdelavo psihodinamike Plutona ter podobno iterpretacijo njegovih različnih astroloških položajev,
  • dinamiko sence v njenem notranjepsihološkem kot tudi zunanjem smislu,
  • osnovno delovanje kompleksov ter možne poti razrešitve in razvoja.