Akcija!

Jupiter in osebni planeti

Original price was: 21,00€.Current price is: 17,85€.

Najnižja cena knjige v zadnjih 30 dneh je bila 16,80 €.

Šifra: pa001 Kategorija:

Opis

M. Regovec: »JUPITER IN OSEBNI PLANETI«

»Jupiter in osebni planeti« so zanimiva planetna in psihodinamična skupina arhetipov. Vse jih poznamo ne samo na nebu, temveč tudi iz klasične mitologije in globinske jungovske psihodinamike. Med seboj so si po zunanjem izgledu in notranji dinamiki sicer precej različni, vendar so vsi planeti osebnosti. Osebne planete – Sonce, Luno, Merkurja, Venero in Marsa – druži pomembno dejstvo, da so vsi znotraj Jupitrove orbite, medtem ko Jupiter kot največji plinski gigant našega osončja kot da bdi nad njimi. Jupiter se po fizični velikosti sicer ne more primerjati s Soncem, vendar je v psihološko-astrološkem smislu velikan. V astronomskem smislu varuje Zemljo pred kataklizmami, saj s svojo gravitacijo pobere velik del nevarnih kometov. Na podoben način pa kot starogrški mitološki Zevs bdi nad sfero našega osebnega doživljanja in je odgovoren za delovanje osebnosti v ožjem smislu. »Jupiter in osebni planeti« je torej simbolni orkester, ki predstavlja celoto, obrnjeno v prihodnost, v razvoj in v ekspanzijo.
»Jupiter in osebni planeti« je delo, ki polaga temelje mladi vedi: psihološki astrologiji. V knjigi so ne samo spretno povezane astronomske, klasično-mitološke in simbolne psihodinamične dimenzije svetil (Sonca in Lune) ter štirih planetov (Merkurja, Venere, Marsa in Jupitra), temveč je knjiga napisana tudi za vse, ki si želite pridobiti povsem praktična psihodinamična znanja o sebi:

* klasična mitologija in sodobna psihodinamika planetov;

* naše vsakodnevne psihološke teme, ki se dotikajo simbolike in »delovanja« Jupitra in osebnih planetov;

* interpretacija posameznih planetov v osebni rojstni astrološki karti:

– psihodinamika planetov po astroloških hišah,

– psihodinamika planetov v posameznih znamenjih zodiaka,

– planetarni aspekti in njihovo izražanje v notranjem (psihološkem) in zunanjem življenju.

Teoretično snov smiselno razgibajo seminarski metalog, ilustracije in različni spremni teksti in komentarji. Veliko užitka pri branju!