Kako najti boga v vsem

23,00

Najnižja cena knjige v zadnjih 30 dneh je bila 18,40 €.

Šifra: o006 Kategorija:

Opis

Knjiga “Kako najti boga v vsem” je prevod svetovne uspešnice angleške avtorice Amode Mae Jaavan.

“Delo Amode Mae Jeevan Kako najti boga v vsem je izjemno in nenavadno v več pogledih. Kot jungovski psihoanalitik sem dobro seznanjen z osnovno in zelo staro alkimistično idejo, da Bog ni samo nekje zunaj oziroma zgoraj, temveč da je vkleščen, zaprt in vsebovan v tako imenovani prima materii (osnovni alkimijski snovi na začetku alkimistovega kuhanja oziroma preobrazbe) – spodaj. Prima materia ni samo snov v alkimistični retorti, ampak je hkrati tudi notranji psihični material alkimista in njegove soror Mystice, to je mistične sestre, saj so alkimisti ponavadi delali v parih. Prima materia je v modernem jeziku torej podzavest oziroma nezavedno s svojo kompleksnostjo in vedno presenetljivo dinamiko. Gre za idejo vklenjenega Boga, ki ga je treba s potpežljivim delom na sebi razrešiti, in je osrednja ideja za transpersonalno psihologijo Carla Gustava Junga, ki jo je sam poimenoval analitična psihologija. To je psihoanaliza, kjer ima duhovnost eno glavnih vlog in funkcij. Z drugimi besedami, duhovnost je treba odkrivatii in osvobajati od znotraj ter jo v resnici tudi integrirati – kar mora v sebi storiti vsak inividuum, saj je psihološko-duhovna celota. Gre za globoko, odločilno in nepovratno spremembo osebnosti, ki se počasi in neredko prav mukotrpno rojeva s pomočjo postopkovnega procesa odkrivanja in ponovnega prevzemanja suverenosti med svojim pravim in večnim duhovnim jedrom.

Prav to jedro je nekaj, kar je v Amodini knjigi tako čudovito opisano in tudi ozemljeno s pomočjo mnogih praktičnih primerov, med katerimi je avtorica sama najprepričljivejša in res zelo pogumna upodobitev. To duhovno jedro se seveda imenuje Bog in mislim, da ga nikakor ne moremo poimenovati drugače; ne obstaja namreč nobena druga univerzalna beseda, ki bi ga poimenovala bolj enostavno, bistveno in točno.

Vendar nas Amoda popelje še korak dlje. Ponudi nam način za delo na sebi na različnih ravneh: na telesni, umski, na ravni jaza, medčloveškega odnosa, nato sveta, planeta in končno na ravni duha. Tako nam daje tudi praktične ključe za polno sodelovanje s spremembo, ki si jo želimo, da lahko postanemo sokreatorji svoje preobrazbe, in sicer z enim samim namenom, namreč da bi postali zgolj to, kar smo na globlji ravni vedno bili: pretežno oziroma zgolj – božji otroci.”

~ Matjaž Regovec, predgovor k prvi izdaji v slovenskem jeziku

 

KAZALO

Predgovor k izdaji v slovenskem jeziku

Zahvala

I. DEL – KAKO NAJTI BOGA

  1. poglavje KLIC K SPREJEMANJU ŽIVLJENJA
  2. poglavje POT PREOBRAZBE

II. DEL – SEDEM VRAT

  1. poglavje UTELESITI BOŽANSKO  Vrata telesa
  2. poglavje VSTOPITE ZDAJ  Vrata uma
  3. poglavje SPREJEMATI TO, KAR STE  Vrata jaza
  4. poglavje VIDETI LJUBLJENE  Vrata razmerja
  5. poglavje MANIFESTIRAT SVOJO USODO  Vrata sveta
  6. poglavje LJUBITI ZEMLJO  Vrata planeta
  7. poglavje UMRETI V BOGA  Vrata duha

Spremna beseda KAKŠEN BO NAŠ NASLEDNJI KORAK?

Trda vezava, 127 strani