Pogoji poslovanja

Spletno prodajo izvaja Hermes IPAL, Miklošičeva ulica 36, 1000 Ljubljana, hermes@ipal.si.

Podatki podjetja

Založba Hermes IPAL, zavod za založništvo publikacij s področij psihologije, psihoanalize, humanističnih in drugih znanstvenih ved ter leposlovja, Ljubljana
Miklošičeva ulica 36
1000 Ljubljana

Telefon: 041 574 708
e-mail: hermes@ipal.si

Identifikacijska številka za DDV: 27275116
Matična številka: 3762572000

Transakcijski račun:
IBAN SI56 6100 0001 4307 459 (Delavska hranilnica d.d. Ljubljana)

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine hermes.ipal.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje ter določajo:

  • Nakupovanje
  • Načini dostava
  • Čas dostave
  • Plačilni pogoji
  • Cene
  • Prednaročila
  • Vračilo blaga
  • Reklamacije
  • Varovanje osebnih podatkov
  • Druga določila

Kupec potrjuje, da je seznanjen in se strinja s prodajnimi pogoji.
Naročilo kupca ima značaj pogodbe in zavezuje založbo in kupca.

Nakupovanje

Spletna stran hermes.ipal.si obiskovalcem predstavlja program Založbe Hermes IPAL in njenih partnerjev ter omogoča nakupovanje izdanih knjig.
Naročilo zavezuje Založbo Hermes IPAL in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo skupaj z računom se hrani v prostorih založbe in bo dostopno potrošniku.

Načini dostave

Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke dostavimo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje, v roku 15 dni, prevzamete na najbližji Pošti Slovenije.

Naročeno blago je možno prevzeti tudi osebno na sedežu Založbe Hermes IPAL, vsak delovnik med 9.00 in 15.00 uro. Če se boste odločili za osebni prevzem, to izberite pod »Način dostave«.

Hitra in zanesljiva dostava

Knjige boste prejeli v predvidoma treh do osmih delovnih dneh.

Plačilni pogoji

Založba Hermes IPAL omogoča nakup blaga s plačilom po povzetju in s plačilom po predračunu.

Če izberete plačilo po predračunu, vam bomo na e-mail poslali predračun in ko bo le-ta plačan, bodo naročeni artikli odposlani.
Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last Založbe Hermes IPAL.

V primeru plačila po povzetju knjige plačate osebno ob prevzemu na naši lokaciji.

Cene in popusti

Cene izdelkov in poštnine so izražene v evrih (EUR). Pridržujemo si pravico do sprememb cen ter pravico do napake pri objavi cene.

Prednaročila

Cena v prednaročilu velja za naročila in plačila, prejeta do konca prednaročniške akcije (datum je vpisan pri opisu artikla).

Po izdaji knjig iz prednaročila bo za obdobje šestih mesecev veljala enotna cena (na spletni knjigarni objavljena kot redna cena). V skladu z Zakonom o enotni ceni knjige v tem času knjig ne bo možno kupiti po znižani ceni.

Vračilo blaga

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga na naslov hermes@ipal.si oz. nas obvestite na naslov Hermes IPAL, Miklošičeva 36, 1000 Ljubljana. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15. dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Hermes IPAL, Miklošičeva 36, 1000 Ljubljana. Vaša naročila bomo obdelali vsak delovni teden ob ponedeljkih in sredah. Naročila so veljavna samo preko e-pošte ali naročilnice na spletni strani.

Reklamacije

Zavezujemo se, da bomo upoštevali vse reklamacije, ki jih bomo prejeli pisno ali po elektronski pošti (hermes@ipal.si) v 15-ih dneh po prejemu naročenega blaga.

Za skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napake, pri katerih blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.). Pri takšni napaki lahko kupec uveljavlja svoje pravice, če obvesti založbo v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Napako mora natančno opisati in založbi omogočiti, da stvar pregleda. Ne odgovarjamo za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. V primeru pravilnega obvestila založbe ima kupec pravico zahtevati, da se odpravi napaka na blagu ali da se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali da se vrne plačani znesek. Ta pravica ugasne s potekom dveh let od dneva, ko je kupec o stvarni napaki obvestil založbo.

Po 37.c členu ZVPot ima potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, pravico od prodajalca zahtevati, da:

– odpravi napako na blagu ali
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim, brezhibnim blagom ali
– vrne plačani znesek.

Pridržujemo si pravico do presojanja upravičenosti reklamacije.

Vse spore bosta stranki reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

Varovanje osebnih podatkov

Kupec dovoljuje, da Založba Hermes IPAL vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Podatke, ki jih posredujete na tej spletni strani, zbiramo izključno za interne potrebe ali izvedbo naročila. Zavezujemo se, da bomo s podatki ravnali v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 86/2004, 94/2007) ter da bomo vse podatke uporabljali izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretji osebi.

– Nikoli ne bomo zlorabili vaših osebnih podatkov na kakršen koli način.

– Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki, razen če tako zahteva zakon.

– Nikoli vam ne bomo poslali e-sporočil, na katere se niste prijavili.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime in priimek, elektronski ali fizični naslov. Naša spletna ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, torej ob naročilu izdelkov.

Vsi vaši podatki se hranijo ves čas našega poslovnega sodelovanja oz. potencialnega poslovnega sodelovanja.

Umik soglasja

Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške. Prosimo vas, da pošljete umik soglasja na enega izmed naslednjih načinov:

e-pošta: hermes@ipal.si

ali po pošti na:
Založba Hermes IPAL
Miklošičeva 36
1000 Ljubljana

Pravica do informacije o hrambi vaših podatkov

Na vašo zahtevo, ki ste nam jo podali na zgoraj navedene naslove, vam bomo sporočili, katere vaše osebne podatke hranimo in v kakšne namene.

Druga določila

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in Založbo Hermes IPAL.
V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov hermes@ipal.si.

Jamčimo, da je vsak nakup v spletni trgovini varen. Cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR). 
Cene in ugodnosti veljajo  na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

S klikom na gumb “Zaključi nakup” v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili na e-mail, ki ste ga navedli pri registraciji. V primeru vprašanj ali težav se lahko vedno obrnete na nas: hermes@ipal.si. S klikom na gumb “Zaključi nakup” potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.