Paket: Učbenik psihološke astrologije in Zodiakalni psihološki tipi

70,00

Šifra: PA-1 Kategoriji: ,

Opis

Učbenik psihološke astrologije: psihoanalitični priročnik za osebnostno rast

avtor Mario Baar

“Pričujoče knjižno delo je nastalo kot želja tutorjev na Institutu IPAL, saj smo želeli dobiti primeren učbenik psihološke astrologije, ki bo služil kot osnova za študij udeležencem (gojencem) začetnih (jungovskih) skupin in seveda vsem drugim zainteresiranim, ki jih psihološka astrologija privlači in navdušuje. Skripte, ki smo jih od decembra 1993 naprej uporabljali, so bile namenjene predvsem različnim vrstam astroloških tečajev, ki so bili osredotočeni na spoznavanje različnih astroloških in drugih tehnik, ki so služile kot osnovna orodja za interpretacijo rojstnih in drugih horoskopov. V zadnjih letih pa so na institutu nastale večje spremembe, saj v začetnih skupinah poudarjeno uporabljamo jungovsko tehniko aktivne imaginacije, s pomočjo katere začetniki astrološke simbole neposredno spoznava vajo prek dogajanj v vodeni ali prosti meditaciji. Prav zato je še toliko bolj pomembno, da imajo gojenci začetnih skupin dostop do kvalitetnega priročnika psihološke astrologije, saj lahko prav z njegovo pomočjo poglobijo in utrdijo svoje razumevanje astroloških simbolov.

Knjiga je zasnovana tako, da obravnava temeljna znanja, ki so potrebna, da se začetnik spozna s štirimi osnovnimi gradniki astrologije, da si zna tudi ročno izračunati rojstni horoskop, pridobi osnovna znanja za interpretacijo (v začetku predvsem svojega rojstnega horoskopa), da se spozna z načini in s tehnikami, ki so potrebne za vpogled v dušo posameznika, nenazadnje pa tudi to, da dojame vpetost lastne osebnosti v kontinuum časa in prostora. Seveda je tisti, ki si želi sam naučiti psihološke astrologije, pred zelo težko nalogo, kajti brez kvalitetnega vodenja, skupinske dinamike in aktivne pomoči tutorjev je zelo težko doseči več kot zgolj osnovno razumevanje delovanja astroloških gradnikov. Očitno je, da nobena knjiga, pa naj bo še tako kakovostna, ne more nadomestiti neposrednega učnega odnosa s tutorjem, res pa je, da knjiga lahko pomaga, da posameznik dokaj dobro utrdi in dopolni svoje znanje oziroma globinsko dojame, kaj se v človekovi duši dogaja.

V dodatkih k tej knjigi, ki se sicer ukvarja z osnovnimi gradniki psihološke astrologije, lahko radoveden bralec najde dodatne informacije o različnih pristopih, ki se uporabljajo na Institutu IPAL. Te dodatke so večinoma napisali moji kolegi – tutorji, ki so neposredno vpleteni v učne procese na ravni začetnih (jungovskih) skupin, ali pa aktivno sodelujejo pri supervizorskih praktičnih vajah, seminarjih, tutorskih skupinah ali v okviru javnih predavanj, ki so namenjena splošnemu občinstvu.”

Mario Baar, Uvod h knjižni izdaji, 2011

Učbenik psihološke astrologije – kazalo vsebine (pdf)

Trda vezava, 178x245x30 mm, 883 g, 428 strani, 1. ponatis (nove platnice, vsebina je enaka prvi izdaji učbenika

Zodiakalni psihološki tipi

avtor Matjaž Regovec

Po desetih letih knjiga Zodiakalni psihološki tipi doživlja svoj ponatis. Tradicija živalskega kroga ali zodiaka je zelo starodavna in bogata. Vsebuje simbolno znanje, ki nam lahko pomaga razmišljati drugače, to je globlje in širše. V knjigi je pojasnjena temeljna simbolika in znanje vse dvanajstih zodiakalnih znamenj in njihovih psiholoških tipov. S pomočjo arhetipskih simbolov, ki opisujejo naše delovanje, lahko spoznavamo sebe in ljudi, ki nas obkrožajo. Znanje, ki je zbrano v knjigi, omogoča boljše razumevanje sebe, družinskih članov, prijateljev, sodelavcev. To je priročnik za vsakodnevno življenje. Čeprav ima vsak od nas svojo rojstno karto, se moramo zavedati, da smo prav vsi sestavljeni iz vseh dvanajstih znamenj, čeprav resda vsak na svoj edinstven in neponovljiv način. Zato je pred bralcem, ki je brez psihološke in simbolne predizobrazbe, priložnost, da prebere in se poduči o celotni paleti zodiakalnih psiholoških tipov. Pred nami je knjiga, ki izobražuje globinsko in celostno na takšni psihološki in duhovni ravni, ki je dostopna vsakomur. Zato je to knjiga, ki spada v vsak slovenski dom.

Vsebina knjige je nespremenjena, pred zahvalo je dodan dodatek “Uvod k drugi izdaji” v obsegu 10 strani, ki ga je napisal dr. Matjaž Regovec.

Kazalo:

Zahvala ………………………………………………………………………………………………………………… 2
Uvod k prvi izdaji knjige …………………………………………………………………………………………. 3
KOZOROG, STRUKTURNI ČUTILEC …………………………………………………………………………… 5
VODNAR, STRUKTURNI MISLEC ……………………………………………………………………………… 43
RIBI, TRA NSCENDENTNA ČUSTVOVALKA ………………………………………………………………… 77
OVEN, PRODORNI INTUITIVEC ………………………………………………………………………………. 111
BIK, FORMALNI ČUTILEC ………………………………………………………………………………………. 143
DVOJČKA , MNOGOTERI (KULTURNI) MISLEC IN
RA K, INTIMNI ČUSTVOVALEC ………………………………………………………………………………… 183
LEV, SAMOCENTRIČNI INTUITIVEC …………………………………………………………………………. 243
DEVICA, ANALITIČNA ČUTILKA ……………………………………………………………………………….. 287
TEHTNICA, KOMPARA TIVNI (ESTETSKI) MISLEC ………………………………………………………. 325
ŠKORPIJON, GLOBINSKI ČUSTVOVALEC …………………………………………………………………. 365
STRELEC, KONTEMPLATIVNI INTUITIVEC ………………………………………………………………… 401
Slovar nekaterih strokovnih izrazov ……………………………………………………………………….. 443
O institutu ……………………………………………………………………………………………………………. 461
Uporabljeni viri …………………………………………………………………………………………………….. 467
Indeks pojmov ……………………………………………………………………………………………………… 469

Trda vezava, 17,5 x 24,3 cm, 512 strani