Saturn, gospodar karme

25,00

Najnižja cena knjige v zadnjih 30 dneh je bila 20,00 €.

Šifra: pa004 Kategorija:

Opis

Knjiga Saturn – gospodar karme avtorja Maria Baara je namenjena bralcem, ki jih zanima področje psihološke astrologije. Če je nekdo začetnik na tem področju, mu priporočamo, naj se najprej seznani z osnovnimi pojmi, ki so predstavljeni v prilogi te knjige, saj bo tako lažje spremljal astrološke razlage, ki se navezujejo na položaje Saturna v zodiaku, astroloških hišah in aspektih. Amaterski astrologi bodo v knjigi našli osnovne smernice o planetu Saturnu in spoznali njegovo bogato simboliko. Profesionalni astrologi pa bodo morda izvedeli za podrobnosti, povezave in odvisnosti, na katere do sedaj niso bili dovolj pozorni.

Saturn kot gospodar karme simbolizira posameznikovo trenutno inkarnacijo, saj na simbolični ravni omogoča, da izkusimo, kaj življenje sploh je in kakšne izkušnje si lahko pridobimo v tem kratkem časovnem razdobju. Bazična Saturnova premisa pravi: »Življenje je težko.« Gre za veliko resnico, ki jo mora vsak posameznik sprejeti, če želi preseči omejitve, ki jih take ugotovitve ponazarjajo. Z astrološkega vidika bi lahko rekli, da je posameznik sposoben sprejeti vlogo Saturna, kar mu neposredno omogoči, da začne obvladovati svoje življenje.

Saturn je povezan z dejstvom, da so red, disciplina, odločnost in odgovornost osnovne kategorije, s katerimi je možno razrešiti veliko težav v življenju. Saturn je na videz neprijazen, neprijeten, hladen, krut in grd, vendar je hkrati tudi planet (samo)obvladovanja, strukturiranja in razreševanja različnih problemov. Posameznik, ki svojih težav ne razrešuje sproti, lahko v določeni življenjski dobi zapade v tako hudo krizo, da iz nje brez profesionalne pomoči ne najde več izhoda. Globinsko poznavanje astrološkega Saturna lahko pripomore k temu, da posameznik uredi svoje notranje in zunanje dogajanje in ga uskladi z možnostmi, ki so mu na razpolago. S tem si lahko izdatno dvigne raven kvalitete svojega življenja.

Pristop k Saturnovemu arhetipu je nenavaden in poseben, saj v razlago vključuje tudi judovsko kabalo in alkimijo in s tem na eni strani pokaže povezanost in prepletenost ezoteričnih sistemov, po drugi pa omogoči globji uvid v problematiko Saturna in njegovo arhetipsko funkcijo. Razlaga aspektov Saturna s pomočjo kabalističnega drevesa življenja kaže tudi na skrite povezave med posameznimi psihološkimi nivoji, ki se kažejo v novi in drugačni luči.