Vikend promiskuitete: Letna naročnina na revijo Anima + knjiga Prapodobe promiskuitete gratis

57,85

Akcija velja od 31.05.2019 – 04.06.2019.

Opis

Izberite si svoj vikend paket promiskuitete! Ob nakupu letne naročnine Revije Anima vam podarimo knjigo Prapodobe promiskuitete +.

Prevod originala “The Promiscuity Papers” (Fisher King Press, 2011) v slovenščino, 72 strani

Delo obravnava tematiko promiskuitete (zlasti incesta) s strokovno znanstvenega vidika, ki je pri nas relativno malo prisoten, pripada pa upoštevanja vredni tradiciji, ki povezuje psihoanalitisko smer C. G. Junga (analitična oziroma kompleksna psihologija s sodobono psihologijo in psihološko astrologijo.
prof. dr. Janek Musek, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani

Avtor knjige išče razlago za promiskuitetno vedenje – skladno s spoznanji svojih učiteljev v psihoanalizi – tudi v starogrških zgodbah in mitih, ki v njegovi psihoanalitični orientaciji predstavljajo arhetipe. … Opiraje se na arhetipski pomen mita avtor označuje promiskuiteto kot konkretizacijo (psihološkega) incesta. Tem razmišljanjem dodamo še veljavno usmeritev psihoanalize, da promiskuiteta sicer zmanjša tesnobo, a pomeni tudi obrambo pred paranojo. Jupitrova promiskuiteta, po svoji naravi biseksualna, z ugrabitvijo prelepega dečka Ganimeda skriva še nevarnost pedofilije in obrambo pred njo … To nas vodi ne le k psihopatološki, marveč tudi h kriminološki dimenziji promiskuitete.
dr. Miloš F. Kobal

Predstavitev kliničnih primerov s teoretsko refleksijo je na psihoterapevtskem področju ustaljena in dragocena vrsta raziskovalnega dela, katerega glavno torišče so enkratni primeri pacientov.
dr. Miran Možina

Več o knjigi:
https://hermes.ipal.si/izdelek/prapodobe/

Akcija velja od 31.05.2019 – 04.06.2019.